Hvordan får du mest muligt ud af dit track?

Når du skal udgive dit track, hvordan får du så mest muligt ud af det?

Jeg har selv erfaring med hvad der virker og ikke virker!

Og der er mange muligheder så som radio, playlister pitchede til Spotify osv.

Mange prøver chancen med at kontakte radiostationer, og mange prøver også at pitche til Spotify. Og nogle til pladeselskaber. Problemet er bare at de gider ikke at lytte til det du sender!

Hvorfor? Du skal tænke på at du er ikke den eneste der prøver, de får tusindvis beskeder, og rigtig mange af dem kommer i papirkurven! Da mange gerne vil være musiker i dag i 2020.

Se dem som en bank, pladeselskaber skal være 110% sikker på at de kan få deres penge ind igen, og gerne med overskud. Så er de bare det mindste i tvivl, kommer du og mange af de andre ikke igennem nåleøjet.

Radiostationer & medier tager dig heller ikke seriøst medmindre du har rigtige gode kontakter, så som et pladeselskab. Igen så får de også tusindvis af beskeder hver dag, og chancen for at de gider bare at lytte til din musik. Skal du kende nogle som kender dem, og som vil anbefale dig! Først der har du en chance!

Andre prøver at pitche sin musik til Spotify editorerne. Og det er nok dem som du har størst chancer for at komme igennem nåleøjet på. Men du skal vide chancerne er meget små, medmindre du har mange fans eller andet der gør at de kan se muligheder i dig og din musik. Og muligheder som får deres virksomhed til at løbe rundt.

Så alt i alt er det mest effektive at komme på playlister, og hvis Spotify ikke tager din musik på deres rigtige store playlister, så er der stadig muligheder!

  1. Du kan betale dig til at komme på andres playlister. Og som vil give dig lytter, og som kan få din musik til at sprede sig som ringe i vandet! Og på den måde gør at du bliver opdaget, da der er mange som laver musik i dag! Og som aldrig bliver opdaget af andre, selvom deres musik er godt!
  2. Facebook pixel, er et meget kraftfuldt marketingværktøj! Men for at du får mest muligt ud af Facebooks annoncecenter, skal du have fat i en marketing person, som ved hvad han laver, da det kort fortalt handler om at komme ud til din målgruppe. Rammer du en forkert målgruppe, får du en masse dislikes, og din musik spreder sig ikke af den grund. Det lyder nemt, men det er svært, og man skal have en uddannelse indenfor det, for at få mest muligt ud af det! Og det er et værktøj alle de store virksomheder bruger da det kan skabe meget værdi!

Men lad mig lige uddybe de 2 punkter!

Spotify Playlister:

Grunden til at Spotify er blevet så populær er på grund af deres playlister, og måden på at opdage nyt musik. Så det siger selvfølgelig sig selv at du kan få din musik til at sprede sig meget hurtigt, og du kan få flere streames og fans og en masse andre gode ting ved det. Men pas på du ikke køber dig til robot streames og robot fans. Mange tilbyder deres hjælp med Spotify, men det er de færreste som har ægte og organiske playlister, med rigtige mennesker.

Måden man ser om det er ægte, er ved at se om alt trafikken kommer på en gang, og stopper brat efter den er færdig, og så det som reelt den samme land / by som har sendt alt trafikken!

Det bedste ved ægte playliste streames er hvis andre personer også tilføjer dit track til deres playliste, som kommer ud til deres lytter osv. Og får din musik længere og længere ud i verden.

Facebook Pixel:

Facebook pixel er et meget kraftfuldt marketingværktøj. Facebook ved alt om deres bruger, som gør at du kan få din musik ud til dem som du vil have det skal komme ud til. Men det er nemmere sagt end gjort, alt hvad jeg skriver om, lyder nemt, men fortvivl ikke, det er svært og dyrere end man tror! Men det er klart de bedste metoder, der er for uafhængigkunster. Som bliver nødt til at gøre det hele selv. Tænk på de andre ting, jeg skrev om når du bliver populær og kan bevise til dem, at du er værd at satse på. Da de vil se beviser først.

Hvis du skal bruge Facebook pixel, og ikke vil prøve dig frem til det hele, så find en der ved hvad han laver, så du kommer ud til den rigtige målgruppe til den bedste klikpris!

Playlister:

Det med playlister er et emne for sig selv, og som jeg roder lidt med selv nu her i december måned 2020. Og det kan være jeg skriver et blogindlæg om dette emne, når jeg er nået længere med det projekt. Men det med playlister skal man ikke undervurder!

Men playlister og Facebook er klart mit svar til spørgsmålet om hvad der er det bedste i startfasen. Og hvordan man kan komme til at gro uden de andres hjælp.

Jeg laver selv playlister nu! Og du kan se dem på min Spotify profil sdracingdk

https://open.spotify.com/user/sdracingdk?si=rritbqxuStmVQpC-3y_0NA