Non-Fungible Tokens

Hvordan NFT Musik Vil Tage Magten Fra Musik Industrien

NFT Musik kommer til at ændre musikindustrien og tager magten væk fra pladeselskaberne.

Er du musik kunstner, så er NFT helt sikkert noget du skal sætte dig ind i, da det er noget der bliver rigtig stort med tiden. Større end hvad Spotify gjorde ved musikindustrien!

3LAU solgte en samling på 33 NFT for i alt 11,7 millioner dollars til minde om treårsdagen for hans Ultraviolet album.

Hvad står NFT for?

NFT står for: Non-Fungible Tokens

Hvordan fungere NFT?

NFT er en del af Ethereum blockchain. Ethereum er en kryptovaluta, som bitcoin eller dogecoin, men dens blockchain understøtter også disse NFT, som gemmer ekstra information, der får dem til at arbejde anderledes end f.eks. En ETH-mønt.

NFT er noget digitalt såsom billeder & musik osv.

Du kan kopiere en digital fil så mange gange, du vil, inklusive kunsten, der følger med en NFT.  Men NFT er designet til at give dig noget, der ikke kan kopieres: nemlig ejerskab af værket (selvom kunstneren stadig kan bevare copyright, ligesom med fysisk kunst). For at sætte det i form af fysisk kunstsamling: så kan enhver købe et maleri. Men kun én person kan eje originalen.

Hver NFT er unik? 

I den kedelige tekniske forstand er enhver NFT et unikt symbol på blockchain. Men mens det kunne være som en van Gogh, hvor der kun er en endelig egentlig version, kan det også være som et handelskort, hvor der er 50 eller hundreder af nummererede kopier af det samme kunstværk.

Hvorfor vil nogen købe noget der er frit tilgængeligt?

Fordi det er digitalt ejerskab af et produkt. Og et samleobjekt for mange mennesker, ligesom vinyl plader er for nogle. Så folk betaler for en samling af noget.

Der er ingen grænser ved NFT og de muligheder du har som kunstner, det kun fantasien der sætter grænser for hvad du vil bruge NFT til.

Du kan gøre køb af din NFT til noget specielt, ved fx at sige den der vinder din NFT vil få en autograf på noget fysisk eller noget helt tredje. Husk det kun din fantasi der sætter grænser!

NFT’er har også en funktion, som du kan aktivere, der betaler dig en procentdel hver gang dit NFT sælges eller skifter hænder.

Pladeselskab

Alt det her vil tage magten tilbage til kunstnerne, og dette vil blive en anden måde at være uafhængig på.

Fordi NFT er bygget op på blockchainsystemet vi kender fra Bitcoin. Og kort fortalt så det en ny teknologi som skære mellemmanden væk, som fx bankerne.

Der er folk i udlandet der har været de første musikere som har prøvet NFT systemet af. Og som har givet mulighed for at gendanne mistede indtægter på grund af 2020, hvor der var Covid 19 hvilket resulterede i, at musikindustriens indtægter faldt næsten 85%. NFT tillader flere muligheder for fans at forbinde med og støtte deres yndlingsbands eller kunstnere.

Alene i februar 2021 genererede NFT angiveligt omkring 25 millioner dollars inden for musikindustrien!

Hvem betaler hundreder af tusinder af dollars for et handelskort?

Det er en del af det, der gør NFT så rodet. Nogle mennesker behandler det som om de er fremtiden for kunstsamling som en legeplads for de megarige, og nogle mennesker behandler dem som Pokémon-kort.

Jeg er køber

En af de åbenlyse fordele ved at købe kunst er, at det giver økonomisk støtte til kunstnere, du kan lide personens kunst, og at det er sandt med NFT. At købe en NFT giver dig normalt også nogle grundlæggende brugsrettigheder, som at kunne sende billedet eller tracket online du ejer kunsten med en blockchain-indgang til sikkerhedskopiering. NFT kan også fungere hvor du køber det og håber, at værdien af det stiger en dag, så du kan sælge det med overskud. Der er mange nye muligheder med NFT for kunstner af alle slags indenfor det digitale.

Konklusion

Alle pengene går til kunstnerne og ikke selskabet der ejer kunstnerne, igen har blockchain gjort det igen, nemlig fjernet mellemmanden!

Kan alle få succes med NFT?

Nej det ikke alle der vil få succes med NFT, det som reelt folk med et stort omdømme der har mest værdi at give! Så du skal stadig arbejde for dit omdømme, og blive et stort navn til at få store penge ind!